Hotel Bellaria

Tip local: Hotel
Adresa: Sos. Bucium 7
Localitate: Iasi
Judet: Iasi
Capacitate minima: 170
Capacitate maxima: 240

Organizeaza evenimente personale:

Organizeaza evenimente pentru companii:

Organizeaza evenimente publice:

Ofera servicii de:


Contacteaza localul

Puteti sa contactati direct localul prin intermediul formularului de mai jos:

Nume: 

Email:  

Mesaj:

5+5=  


Descriere

Cu o traditie de peste jumatate de secol, Gradina de Vara este zona centrala de la Bellaria Hotel, dar si locatia-temelie pentru tot complexul de servicii, facilitati si rasfaturi care definesc Bellaria Hotel. Ca si acum plina cu liliac, gradina, care se numea la inceputuri "Zahana", era o locatie la mare cautare printre ieseni si nu numai. Aici puteai gasi bucate traditionale dintre cele mai bune, precum bors, friptura, dar si vinul casei, care era pastrat in butoaie in beciul amplasat sub terasa.

In 1997, odata cu schimbarea proprietarilor, gradina isi schimba si numele, devenind "Onyx". La doi ani dupa ce este preluata de actualii proprietari, gradina este reamenajata, pentru confortul si intimitatea oaspetilor, punandu-se in valoare si frumusetea omniprezentului liliac. Tot in 1999 s-a construit si primul restaurant in stil clasic, iar o parte din terasa a fost acoperita. In anul 2006 s-a construit al doilea restaurant, restaurantul "Rustic", cu specific moldovenesc, iar anul urmator se inaugureaza cel de-al treilea restaurant, "Gourmet", un elegant salon inspirat de stilul Victorian.

In 2008, Onyx devine Bellaria Hotel, aceasta si datorita deschiderii corpului de hotel, inzestrat cu dotarile si facilitatile importante pentru oaspeti, fara ca aspectele estetice sa fie neglijate: fiecare etaj al corpului de hotel, inclusiv camerele, este decorat in culori diferite, iar opere de arta semnate de artisti de seama ai Iasului personalizeaza fiecare spatiu.

De altfel, arta este omniprezenta in intreaga locatie, pe holuri, dar si in restaurante, si, mai ales in Restaurantul Rustic – unde totul, incepand de la basoreliefuri, pana la vesela, este realizat cu migala si daruire de artisti romani. Si Gradina de Vara are componenta sa artistica, cu mistretul din bronz ce te intampina la intrare, cuptorul aflat in imediata vecinatate, dar si cele 2 grupuri statuare ce marcheaza intrarea in Restaurantul Rustic. Iar in fiecare primavara Gradina de Vara se bucura de vizita unui grup de oaspeti artisti pe care mai rar ai onoarea sa-i gazduiesti: florile de liliac ce invadeaza locul cu frumusetea si parfumul lor. Atunci este Gradina cea mai frumoasa!

Loja Domneasca, cel mai nou restaurant de la Bellaria Hotel, deschis in iunie 2013, se bucura de invecinarea cu Gradina de Vara, iar gratioasele candelabre si insertiile de lemn ce-l decoreaza subliniaza farmecul locatiei.

Sunteti mereu bineveniti!

Galerie foto